Loc de joaca pentru parinti
Nu esti logat.
Cand te lasa entuziasmul, ia o pauza ...invioratoare. Iti dam o mana de ajutor....Si asteptam si din partea voastra "vitamine" comparabile....
Sfat de taina intre frati:
El(7ani, clasa I): "Dulceata e prescurtare de la gem."
Ea(3ani jumatate, grupa mica):" Aha, am inteles. Acum stiu..."
Moata mica adopta o figura plina de importanta, asa, ca frate-sau:" Eu cu cine ma plictisesc?"
Parte de tema facuta cu responsabilitatea necesara clasei I, primul semestru: "- Cu cine vii acasa? " - "Cu masina".
perle de la gemenii mei (3 ani si 1/2):
"Imi place cum te-ai imbracat azi mami, in roz ca o fetita"(compliment care mi-a inveselit ziua)
"Afara e destul soare pentru toata lumea"(micul intelept)
"Tour Eiffel are un cucui?"(spre deosebire de subsemnata ei au avut curajul sa urce cu taticul lor pina sus)
"Mos Craciun, saracutul de el, nu primeste cadouri...cine ii da si lui mos Craciun?" (uite ca la intrebarea asta m-am cam blocat)
" Mami, sunt epuizat de la atatea lectii " -7 ani...si nu eram decat la jumatate...
" Mami, unde este cartea de bucati? " - 3 ani si un strop...
" Ma plictisesc cand citesc, numai cand vreau eu sa citesc, nu ma plictisesc...." - cei 7 ani culti de acasa...
" Andrei ma sperie cu sunetul lui de fantoma"- 3 ani si un strop
Salutarile noastre shotronesti penrtru pretioasele panseuri de peste mari si tari !!! European, nu gluma modul de lucru...
Asteptam si alte vitamine care fac ziua radioasa si investitia afectiva in copiii savuroasa...
"Ne-a adus soferul la gradinita" (despre taticul care putea intirzia in ziua aia la serviciu) - piticul de 3 1/2 ani. "Na! c-am ajuns si sofer!" - piticul de 34 de ani
"Te duci inapoi la Bucuresti sa mai aduci cadouri?" - intrebare adresata soacrei mele care abia venise...
"Ai fost cuminte? ai fost la gradi cind erai mica? ai fost la magazin sa cumperi brinzica? Daca da, ia cadoul!" asa am primit un cub de plastic de la un pitic cu caciula de mos.
"Pestii se spala pe dinti?"(Iulia, help, tu esti mai erudita! tre' sa raspund copilului!!!)
Editat ultima data de Nadia (2008-03-03 13:24:24)
Sa inauguram personajele, pentru o administrare eficienta a perlelor energizante.
Moata-creata, 3 ani si jumatate.
Rasfatila-istetila, 7 ani si jumatate.
Moata-creata: "Mami, nasul meu nu se misca".
Rasfatila-istetila:"Daca omleta nu e, nimic nu e"; si pe cuvant de onoare, nu negociam decat gustarea, omleta/ ochiuri...
Moata-creata: "Matematica mea preferata e sa colorez!"
Rasfatila-istetila: "T-rex inseamna rege pe limba dinozaurilor"
La capitolul acesta avem si oaspeti, precum si acordul tutorilor pentru a impartasi din intelepciunea hatra a copiilor:
Korinuka(7 ani si un strop): "N-am gresit atat de grav incat sa-mi cer iertare!"
Ionutzu(8 ani si un pic):"Daca iti faci temele fara sa te vaiti, iti ia doar o jumatate de ora"
Mami, Spiderman facea pipi pe el cind era mic?
Cred ca da, cind era foarte mic...
la care piciul de trei ani juma' cu naduf: Sa-i fie rusine! de ce nu s-a dus la wc?
parinti, atentie la intrebarile capcana!
Moata-creata:"Cand o sa fiu mamica,asa, ca tine, o sa nasc o sora"
Rasfatila-istetila:"Nu ca nu mai pot, dar nu mai am putere"
Dintr-o discutie frateasca au ajuns la urmatoarea definitie la minut:coincidenta = ciudatenie. Iau notite in continuare....
Moata - creata (grupa mijlocie, adica.... am crescut):"Am demontat pixul ca sa vad de unde vine scrisul" - nici Newton nu-i departe, in conditiile astea..."Vikingii sunt colegii piratilor sau prieteni sau dusmani sau verisori" - si intrebasem doar cine sunt vikingii, pentru ca ea asta construise, o corabie de vikingi...
Rasfatila-istetila (clasa a doua):"Care era numele de familie al primului om?" - raspundeti repede, ca altfel trisati...
Moata creata:rasucind cu nesat o patratica de minoretti-dark in manuta, despre care tocmai ii spuneam ca e amara pentru ea:"nu stii pana nu gusti"...
Rasfatila-istetila: "de ce se sifoneaza hainele?"
Ma amuz si inregistrez mai departe....
Moata creata, racita, dar multumita de vacanta ei pe motiv medical: "mami, imi bate inima" ... Si tot tratand raceala mai aflu: "Mami, m-a intrebat Andrei cum am facut sa chiulesc de la gradi"...."Si ce i-ai zis?"- " Am dormit cu plapuma in cap"...
Acum avem cinci ani jumate, deci suntem si mai filosofici:
"De fapt eu nu sunt un cavaler adevarat. Eu sunt copilul ala Ovidiu care s-a rugat sa fie pace, uita-te la mine!"
"Pe fetita o chema GRAND si pe baietel il chema PERE. Si dupa ce s-au indragostit, ii chema GRANDPERE."
"Fumul se ridica sus la Doamne Doamne. Prin fum vin visele. Prin fum urca rugaciunile la Doamne asa e mami?"
"La RAF Museum ne-am intilnit cu Kenai. Stii cine e Kenai? E baietelul ala care ne tot intreba Can I? Can I? ca vroia sa intre in avion"
"Eu la scoala sunt foarte viclean. Cind vad o fata ma fac mic ca o minge!"