Loc de joaca pentru parinti
Nu esti logat.
In parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti lansam concursul de reportaje digitale "Tzeava de Media".
Pentru elevii de liceu, cei din clasele a X-a si a XI-a, ca atelier pentru disciplina optionala "Competenta in mass-media". Pentru cei intersati, aflati mai multe pe site, la sectiunea "Concurs Shotron".
"Tzeava de Media" - avem echipe inscrise, majoritatea sunt de clasa a XI a, salutam raspunsul lor si al profesorilor coordonatori!
Termenul ultim de inscrierie este cel de vineri, 20 martie.
Termenul de predare on-line al lucrarilor este cel de 20 aprilie.
Pastram legatura!
Salut!
Ma numesc Iulia si lucrez la Asociatia Shotron. Aici am avut ideea concursului "Tzeava de Media"... idee care v-a prins, de vreme ce sunteti inscrisi in concurs.
22 de echipe!
Conform cu calendarul concursului, de vazut la
http://www.shotron.ro/node/175
suntem pe ultima suta de metri cu timpul destinat realizarii reportajelor. Din data de 22 aprilie, miercuri, de cand incepe si scoala, va asteptam filmuletele pe site-ul YouTube. Ultima de zi de incarcare pe YouTube este cea de 24 aprilie. Din 25 aprilie ele vor fi vizibile atat pentru juriu, cat si pentru marele public. Postarea pe platforma YouTube se face de catre un membru al echipei voastre, dupa ce va creati un cont la adresa
http://www.youtube.com/signup?next=/index . Informatiile necesare incarcarii filmuletului pe youtube le gasiti la adresa:
http://help.youtube.com/support/youtube … swer=57924 sau in celelalte sectiuni de Help ale acestui site. Dupa ce incarcati filmul, va inscrieti in grupul shotron: www.youtube.com/group/shotron
Cine se poticneste, trimite un mail scurt la adresa concurs@shotron.ro , cu adresa de e-mail cu care s-a inscris pe youtube, mentionand scurt "pentru inscriere in grupul shotron de pe YouTube".
Ne intereseaza si impresiile voastre de pe parcursul realizarii filmuletului. Le asteptam pe e-mail, tot la adresa concurs@shotron.ro - cu mentiunea "impresii de realizare" - sau pe forumul de la www.shotron.ro.
Incepe numaratoarea inversa!
Succes!
IMPORTANT! Pentru echipele care au probleme tehnice legate de postarea pe YouTube:
YouTube are in aceste zile o disputa comerciala legata de drepturile de autor cu studiourile de muzica americane. De aceea, YouTube este obligat sa filtreze continutul audio al clipurilor pe care le gazduieste, iar daca detecteaza continut audio care se afla in proprietatea unuia din aceste studiouri (ne-a fost semnalata o problema legata de Warner Music Group), clipul este redat fara sunet.
Pentru a evita aceste probleme, va sfatuim sa folositi in coloana sonora a reportajului doar muzica despre care sunteti siguri ca nu se afla sub licenta studiourilor sau caselor de productie americane (fie muzica romaneasca, fie... de ce nu, de inspiratie proprie).
Ne pare rau pentru acest inconvenient. El ne-a determinat sa prelungim perioada de prelucrare si postare a clipurilor cu inca o saptamana - astfel incat termenul de postare in galeria YouTube este acum 29-30 aprilie - asa cum se poate vedea si in pagina oficiala a concursului.
Succes! :-)
Concursul a intrat "pe ultima suta de metri"! Juriul analizeaza in aceste momente filmele - postate aici - conform unei grile de jurizare. In acelasi timp, echipa SHOTRON lucreaza intens la partea de premiere a participantilor. Vom avea vesti despre aceasta din urma, in curand! :-)
cand postati rezulatateleee???
(((
Iulia wrote:
cand postati rezulatateleee???
Dupa cum scrie si aici, juriul concursului delibereaza inca asupra reportajelor inscrise in concurs! Castigatorii concursului vor fi anuntati public in decursul saptamanii 10-15 mai 2009. Ii mai asteptam pe doi dintre membri (importanti) ai juriului (dintre care unul este la Valencia, la un Festival International de Cinematografie a Integrarii).
Va intelegem nerabdarea cu care asteptati rezultatele si va multumim pentru asteptare... :-) Ea va fi rasplatita, cu siguranta!
Gata! Rezultatele sunt la pagina de acum stiuta. Inca odata, multumim pentru rabdare si va felicitam pe toti!
Reactiile din partea tuturor membrilor juriului au fost pozitive, majoritatea s-au declarat placut surprinsi de munca voastra, asa incat... vom continua!
Vom anunta de indata ce vom sti toate detaliile despre festivitatea de premiere si despre difuzarea TV a reportajului castigator.
Felicitari tuturor participantilor pentru "tupeul" (in sens pozitiv) pe care l-au avut sa ramana in concurs si sa continue cursa - in ciuda dificultatilor externe sau interne! :-)
o intrebare: la jurizare s-a tinut cont si de data cand a fost postat reportajul pe net ?(ca unele au fost postate cu o intarziere destul de mare fata de termenul limita impus)
La jurizare s-a tinut cont de toate elementele relevante. Reportajele adaugate mai tarziu pe grupul Shotron de pe YouTube au facut mai tarziu doar ultimul pas: adaugarea reportajului la grupul concursului.Unii din deplasare-mini-vacanta de 1-2 mai, altii cand au primit mesajul din partea organizatorilor prin intermediul doamnelor profesoare sau al colegilor.
Am permisiunea unuia dintre membrii juriului de a posta pe forum si impresii de jurizare- Luciana Lungu, copywriter la Imagine Communication:
"Daca as fi putut, as fi dat zece fiecarei echipe. In toate filmuletele inscrise in concurs am gasit suflet si creativitate, inocenta si entuziasm – in cantitati contagioase! Am descoperit cu bucurie ca adolescentilor le pasa de soarta lor si ca au o viziune coerenta si valoroasa a propriului viitor. Daca noi ii primim cu mintea deschisa, ei isi pun visele pe masa. Important e sa le oferim atentia noastra, luandu-ne putin ochii de la... televizor, calculator sau din reviste!
Legat de jurizare:a contat foarte mult respectarea temei concursului: “pregatirea si realizarea de catre o echipa de elevi a unui reportaj filmat”. Din punctul meu de vedere, nu toate materialele primite sunt reportaje: "Adolescentul-acest necunoscut" este dezbatere, "Dreamdealer" este eseu, scurt-metraj, videoclip, orice in afara de reportaj, "Calculatorul intre informatie si divertisment" este sceneta.
Am depunctat secventele in care reporterul sugera raspunsuri sau facea presupuneri in loc sa asculte.In schimb, am urmarit sa nu scad puncte pentru faptul ca unele echipe au avut echipamente mai slabe; nu notam posibilitatile financiare ale parintilor, ci munca elevilor.
Felicitari tuturor echipelor! Din ce am vazut, cred ca printre participanti exista cativa potentiali reporteri, actori si regizori foarte talentati. Le doresc sa devina tot ceea ce i-ar face fericiti!"