O Noapte la Muzeu

In acest film cu Ben Stiller si Robin Williams, acesta din urma ii da celui dinainte lectii de viata… desi vorbind din punct de vedere tehnic, numai unul dintre ei este cu adevarat în viata…Dar sa nu divaghez. Ben Stiller il interpreteaza pe Larry Daley, se angajeaza ca paznic de noapte la un muzeu de istorie pentru a castiga niste bani si astfel sa nu piarda de tot legatura cu fiul sau, care  sta cu mama lui in urma divortului parintilor. Larry este luat sub aripa de putin mai batranii paznici ai muzeului, care in mod suspicios nu au nimic impotriva faptului ca sunt inlocuiti de un novice mai tanar.

Inca din prima noapte are de furca cu noua lui slujba, pentru ca noaptea toate exponatele, statui, sculpturi, basoreliefuri, machete si asa mai departe, prind viata! Odata ce treceti de aceasta premisa ireala  si o acceptati, restul filmului se desfăsoara ca o comedie spumoasa cu personaje anacronice. Evident, prima reactie a lui Larry este sa fuga in orice directie cat il tin picioarele, dar in urma unei predici  bine ticluite din partea lui Teddy Roosevelt (interpretat de Robin Williams), se razgandeste si se duce la biblioteca.

Da, la biblioteca… sa invete povestea fiecarui personaj pentru a sti cum sa-l imbuneze, cum sa-l faca sa astepte linistit rasaritul cand totul revine la normal. Rareori mai vezi eroul unui film de la Hollywood sa incerce  rezolvarea unei  probleme in alt mod decat sa o arunce in aer, deci a fost o schimbare binevenita din punctul meu de vedere.

Ben Stiller si Robin Williams isi joaca rolurile bine, dar Stiller este pana la urma adevaratul motor al comediei noastre. El se joaca cu dinozaurul, el se lupta cu o maimutica, el ne smulge un zambet de fiecare data, in vreme ce Williams se multumeste sa ne faca sa dam din cap aprobator. Pana la urma  Larry nu reuseste sa o scoata la capat fara ajutorul fiului sau, intarind ideea de „unde-i un tata si un fiu, puterea creste”.

Sunt destule surprize pentru copilasi în acest film, in afara de faptul ca realmente te face sa te gandesti: „Ar trebui sa dau pe la muzeu mai des”. Violenta lipseste aproape cu desvarsire, decat daca pui la socoteala un fel de gluma de razboi intre mini-cowboy si mini-romani. Asa erau ei, niste sentimentali sub acoperire.[Salveaza PDF] [Tipareste]

Rating articol
Total Voturi: 1 - Rating: 4.00

Acorda un rating acestui articol: