Evan Almighty – Evan Atotputernicul

Evan Atotputernicul este partea a doua a filmului bruce Almighty, lansat in 2003 cu Jim Carrey in rolul principal. Daca va aduceti aminte, Bruce Almighty era o comedioara bunicica in care personajul principal capata puterile lui Dumnezeu timp de o saptamana.

Personajul principal, Evan Baxter de data asta, nu ajunge la un asemenea nivel; in schimb el este angajat de Dumnezeu (interpretat de acelaşi Morgan Freeman) sa construiasca o arca, deoarece vine Potopul… din nou. Problema este ca Evan tocmai si-a inceput cariera politica si daca incepe sa construiasca barci si sa vorbeasca despre Potop, nu o sa fie tocmai credibil în ochii publicului.

Nici macar familia lui nu stie ce sa creada… Sotia lui, interpretata de Lauren Graham, nu-l crede desi cei trei baieti sunt incantati sa petreaca putin timp cu babacul lor. Pana la chemarea sa divina, Baxter isi cam ignorase familia. In plus, mai trebuie sa faca fata unui industrias corupt care vrea sa-si insuseasca parcurile statului.Baxter indeplineste deci un triplu rol in poveste. Acela de Noe al erei moderne, tata si politician. Adevarata esenta a filmului este sa vedem cum se descurca Steven Carrell in aceste trei ipostaze. Nu numai ca trebuie sa joace bine, dar trebuie sa ne si amuze. Umorul in aceasta poveste consta mai mult in glume cu animale, umor de situatie si gaguri fizice. Prin urmare este vorba de un umor simplu dar de calitate, care poate sa-i distreze pe copii si adulţi deopotriva. Morgan Freeman este din nou un personaj cum nu se poate mai divin si fermecator, desi de data asta nu apare la fel de mult.

Evan Baxter este un personaj care a aparut si in primul film (reporterul umilit de Bruce), si cea mai mare problema pe care o am cu Evan Almighty este ca tot ce stiam despre personaj este intors si rastalmacit pentru a se putea integra in poveste.  

Desi aceasta pune accent pe valori pozitive, nu reuseste sa se impuna cu adevarat. Este o comedie usoara de vara (mai usoara decat predecesorul) care nu pretinde sa schimbe lumea.   

Parintii si copiii se pot simţi bine impreuna datorita situatiilor comice simpliste in natura,  dar este posibil sa mai dati ochii peste cap din cand in cand.[Salveaza PDF] [Tipareste]

Rating articol

Acorda un rating acestui articol: